What colors make you pop? Wat kleuranalyse voor je kan doen | Charlotte Leemans

Oh ok, maar ik blijf sowieso zwart dragen. Ik hoor het me nog zeggen. Maar een paar maanden na mijn eigen kleuranalyse was zwart verdwenen uit mijn garderobe. Ik vond effect van het weten van mijn kleurtype zo tof dat ik besloot om de opleiding te doen en ook kleuranalyses te gaan geven.

Er zijn vier types, vernoemd naar de seizoenen. De kleur van je huid, ogen en haar bepalen welk type je bent. Er zijn twee warme en twee koele kleurtypes. Die zijn allebei weer onderverdeeld in types met hoog en types met laag contrast. De palletten bevatten allemaal bijna alle kleuren, maar in hun eigen variant. Koel of warm, vol of gedempt.Je hebt vast al favoriete kleuren. Leuk om eens mee te spelen. Ga voor de spiegel staan en concentreer je op je ogen. Hou verschillende kledingstukken voor. Als een kleur in jouw palet zit, gaan je ogen als het ware aan. Wil je weten of warme of koele kleuren je het mooist staan? Hou goud en zilver bij je gezicht en kijk wat er gebeurt. Gaat je aandacht naar je ogen? Worden lijntjes en oneffenheden opvallender of rustiger?


Los van dat je er ‘gewoon’ op je best uitziet in kleuren uit jouw palet (lijntjes en oneffenheden worden zachter, je ziet er frisser en meer uitgeslapen uit en je ogen stralen) doet het kennen van jouw palet ook iets met je kledingkast. Wat niet klopt verdwijnt (of kun je een ander kleurtje geven) en winkelen worden stukken makkelijker, omdat je oog in winkels meteen toegaat naar jouw kleuren. Alles buiten je palet kun je overslaan. Makkie.

++++++++++++++++++++++++++++

Charlotte Leemans is een Utrechtse ondernemer. Ze draagt als communiciatieadviseur en copywriter graag een (groen) steentje bij aan een mooiere wereld. Sinds drie jaar laat ze als De Kleurstylist zien welke kleuren het beste van jou en je kast naar boven haalt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.