Wat je vintage vondst zo bijzonder maakt – het verhaal van de jumpsuit | Marije van Recyclekid

Een schat ontdekken is niet perse iets nieuws vinden, maar vooral ook anders kijken naar de wereld om je heen. Want treasurehunting is een ware kunst: de schoonheid en mogelijkheden zien in de dingen die er al zijn. Er zijn mensen die dit al onder de knie hebben en daarmee andere mensen op weg kunnen helpen. Zoals Marije Douma van RecycleKid, lees hieronder het toffe verhaal achter haar mooie jumpsuit <3 

Het begon met een vintage jumpsuit…

Ik ben dol op tweedehands kleding. Om verschillende redenen, het wakkert mijn creativiteit aan, het voelt als schatzoeken, je hebt veel meer waarde voor je geld, het is ook nog eens beter voor de planeet en ik houd van de verhalen die erbij horen. Het kan gaan over een unieke vondst die je deed op een onverwacht plek of over de vorige eigenaar. En over dat laatste heb ik iets bijzonders te vertellen.

 

Afgelopen zomer kocht ik een jumpsuit bij een vintage winkeltje in Amsterdam. Eenmaal thuis viel het label in de nek me op met de tekst:

‘Altenheim Am Wiesenhof
Zieger Herta’

Mijn vriend zijn moeder is Duits en hij kon me gelijk vertellen dat Altenheim bejaardenhuis betekent. Dat Zieger Herta snapte ik niet gelijk, maar op een gegeven moment viel het kwartje dat was natuurlijk eerst de achternaam en dan voornaam van de voormalig draagster.

Op zoek naar het verhaal…

Toen ging m’n ‘google-detective-knop’ aan! Ik zocht op de naam van het bejaardenhuis en vond dat het in Rheinberg ligt een plaats niet ver van de Nederlandse grens. Daarna ging ik zoeken op ‘Herta Zieger Rheinberg’, eigenlijk met niet te veel verwachting want oudere mensen hebben meestal niet een heel spoor achtergelaten online. Maar ik vond gewoon een artikel over deze vrouw! Waarin ik las dat Herta in 2011 op 84-jarige leeftijd is overleden. Zij en haar reeds overleden man hadden een behoorlijk kapitaal vergaard, maar waren altijd kinderloos gebleven. Zij heeft daarom haar erfenis geschonken aan de gemeente waar zij en haar man woonden om te besteden aan projecten voor kinderen en jongeren. Mooi he!

Ik vind het zo bijzonder dat ik dit nu weet. En elke keer als ik het jumpsuit draag, denk ik even aan Herta.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Wat doe je met RecycleKid?

RecycleKid is mijn winkel met tweedehands kleding en gerecycled speelgoed voor kinderen. Het zit in A’dam-Noord. Ik wil laten zien dat het ook op een frisse en inspirerende manier kan. Veel mensen denken bij binnenkomst dat ik nieuwe kleding verkoop, omdat het er zo goed uit ziet.

Vanuit de winkel merkte ik dat mijn klanten meer behoefte hadden aan informatie en inspiratie over een duurzame lifestyle. Dus sinds een tijdje vertel ik nu meer over allerlei onderwerp op Instagram

Waar kunnen mensen je vinden?

De winkel zit aan de Van der Pekstraat 101, Amsterdam

Of kijk op de website www.marijevanrecyclekid.nl

@marijevanrecyclekid

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.