Vintage schatzoeken bij Think Twice in Antwerpen | door Lili van Wana Bana

“Waar heb je die toffe jurk vandaan?” Ik vraag het Lili van Wana Bana regelmatig. En ze wilde gelukkig wel een keer delen waar dat soort vondsten doet… (deze is in het Nederlands en Engels – )

Hi allemaal! Om me kort voor te stellen: ik ben Lili en ik ben de oprichter van Wana Bana Design. Op For Keeps wil ik met jullie mijn favoriete plek delen om vintage schatten te vinden. Ik hoop dat het jullie helpt met het vinden van tweedehands schatten die je heel lang wil koesteren.

My friends, My name is Lili and I am the founder of Wana Bana Design. Through For Keeps I want to share with you my Treasure Hunting Spots. I hope you enjoy my content and most importantly that I help you find second hand items that you will treasure for a long time. 

Think Twice

Mijn favoriete plek zin in Antwerpen: Think Twice

My first spot is located in Antwerp: Think Twice. ⠀

Bij Think Twice vond ik de jurk die ik draag op de foto. Ik ging samen met een vriendin en zij vond een geweldige winterwollen jas. Geweldige kwaliteit die eeuwig meegaat, het is tweedehands, dus je hergebruikt iets dat al gemaakt is en je betaalt minder (20 euro voor mijn jurk en 35 euro voor de jas) dan voor een polyester jas in een fast fashion winkel.⠀

I found the dress I am wearing in the pic and I paid no more than €20 for it. I went together with a friend and she found an amazing winter wool coat and paid only €35 euros. Great quality that will last for ever, it is second hand so you are reusing something that is already made and you pay less than for a polyester jacket in a fast fashion chain. ⠀

Trash to Treasure is the key 🔑 ⠀⠀

Voor mij is dit ‘guilty free’ winkelen: ik voorkom het gebruik van bijvoorbeeld water, voorkom de vervuiling van water door o.a. verfstoffen en voorkom het gebruik van fossiele energie voor materiaal en vervoer. En ik ondersteun niet de fast fashion industrie, waar voornamelijk vrouwen onder slechte omstandigheden werken. ⠀⠀

For me this is guilty free shopping: I avoid using new scarce resources like water for washing off the chemicals used for colouring and fossil energy for the material and the transport from Asia. And avoid supporting fast fashion industry which enslaves mostly women. ⠀⠀

Door deze jurk heb ik veel complimenten gekregen. Ik voel me er goed in en ben trots om het te dragen dus ik zal er heel lang voor zorgen. Ik droeg de jurk vorig jaar april ook naar de Bogota Fashion Week.

Thanks to this dress I have received loads of compliments. I a feel good & proud to wear it = I will take care of it for ever. I also wore the dress to Bogota Fashion Week last year April.

Ken je meer goede plekken om vintage te vinden in Antwerpen? Laat het weten! via @wanabanadesign of lili@wanabanadesign.com)!!

Do you know any other great treasure hunting spot in Antwerp? Please let me know (dm me via @wanabanadesign or mail me lili@wanabanadesign.com)!!

Xxx, Lili

+++++++++++++++

Lili en Wana Bana

Wil je meer weten over Lili en de tassen die ze maakt met Wana Bana? Dat kan je hier lezen, of op hun facebook.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.