Talking Trash: Dutch Sustainable Fashion Week modeshow!

Vorige week donderdag opende de Dutch Sustainable Fashion Week met een modeshow in het teken van hergebruik: Talking Trash! High fashion gemaakt van gerecycled afval. Het leverde een uiteenlopende show op, met jurken van Twix verpakkingen, die het materiaal haast in volledige vorm gerecycled hadden. Tot schitterende duurzame jurken van gerecycled garen, die weinig meer van de herkomst van het afval lieten zien. Wat zijn onze 3 lievelingen? (foto links Chantal Braam Verwest)

 

Video gemaakt door Maggezien


  1. Danya Weevers – Een sprookjesachtige trouwjurk, die doet denken aan handgeschept papier met lieve bloemen erop. Door het materiaal krijgt de jurk een extra verhaal; hij is gemaakt van hergebruikt tampongaren en tuinafval.
  2. Helen van Rees Een geometrisch vormenspel van gerecycled vilt. De vormen veranderen, waardoor je blijft kijken naar de kleding. Bekijk vooral de filmpjes van de stof – zou het geweldig doen als bewegend kunstwerk.
  3. Map Renes – Rokken en jurken van zalmleer. Misschien even wennen qua idee, maar de kleuren zijn echt fantastisch. Circulaire mode, tegen verspilling. Meer weten? Kijk hier!

Alle beelden zijn afkomstig van de de sites of instagram van de betreffende merken (zie links)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.