Show & Tell met Tuanh: “Er zijn zoveel merken die duurzaam én modieus zijn.”

Eigenlijk was ik een beetje vergeten hoe mooi ze waren, de Show en Tell verhalen van het Wear Repair Repeat weekend met Nukuhiva een jaar geleden. En we bleken er nog precies 5 te hebben. Dus omdat loved things last, hier nummer 1/5. Show en Tell van Tuanh. Fotografie door Cindy van Rees.

Vertel kort iets over jezelf: wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat spreekt je aan aan duurzame mode?

Hi! Ik ben Tuanh en ben zojuist afgestudeerd voor mijn Master in Entrepreneurship. Tijdens het schrijven van mijn bachelor scriptie ben ik in aanraking gekomen met duurzame mode. Sindsdien is mijn interesse gewekt en ben ik er steeds meer in gaan verdiepen. Het is mooi om te zien dat duurzame mode langzaam aan niet meer het geiten wollen sokken imago heeft.

We moeten onze omgang
met producten veranderen
en ze niet beschouwen
als wegwerpartikelen.

Er zijn zoveel merken die duurzaam én modieus zijn. Daarnaast is het top dat de mensen die in deze industrie werken (fabrieksarbeiders etc.) ook gewoon een normaal loon uitbetaald krijgen. Met dit geld kunnen ze hun familie ondersteunen en hun kinderen naar school sturen. Duurzame mode heeft mij geleerd om na te gaan denken over wat voor een impact ik als individu kan hebben. Ondanks dat men altijd zegt dat ze duurzame producten niet kunnen betalen en klopt het dat duurzame producten over het algemeen duurder zijn. Het gaat er ook om dat je minder hoeft te consumeren. We moeten onze omgang met producten veranderen en ze niet beschouwen als wegwerpartikelen.

Wat is je favoriete spot om te shoppen?

Oeh, dat vind ik een lastige vraag. Er zijn zoveel mooie duurzame merken, maar wat ik bij lange na (helaas) nog niet kan betalen. Ik heb niet echt een vaste spot waar ik winkel. Ik was toevallig gisteren voor het eerst bij Verse Good Store en heb daar een heel leuk rokje gekocht van Double Agent. Ik had niet zoveel tijd maar ik zag zoveel leuke dingen. Daar kom ik zeker nog een keer kijken. Daarnaast probeer ik ook minder te consumeren en te sparen voor iets wat ik echt leuk vind in plaats van iets goedkoops te kopen.

 

Wat pak je altijd weer uit de kast?

De jeans die ik op de foto draag en een denim jasje van Wrangler die ik gekregen heb van mijn zusje.

 

Wat is je meest dierbare item?

Op het moment gebruik ik bijna iedere dag mijn Matt & Nat rugtas. Er past precies alles in wat ik nodig heb. En anders neem ik een extra totebag mee. Ik heb laatst mijn eerste paar Veja’s gekocht, die draag ik ook heel graag.

Wat je aan hebt in de foto?

Om heel eerlijk te zijn, wilde ik even snel langs Nukuhiva voor de repair service. Ik had niet verwacht dat ik op de foto gezet werd! Op de foto heb ik een tweedehandse leren jas aan gekocht op een kleine markt op de universiteit. Studenten konden hun kleding inleveren die ze niet meer dragen en die werd daar dan verkocht. De spijkerbroek is van mijn zusje, die trok ze toch nooit meer aan dus mocht ik hem hebben. Het simpele zwarte tshirt onder mijn leren jasje is van het merk Everlane. Dit is echt een prachtig merk uit Amerika, wat veel basics verkoopt en transparant is over waar het wordt geproduceerd. De top is o.a. geproduceerd in een fabriek in Ho Chi Minh in Vietnam. Ze hebben ook een lijn die ‘Choose what you pay’ heet. Dit houdt in dat men kan kiezen tussen drie prijscategorieën. Bij iedere categorie staat aangegeven hoeveel van deze prijs dan naar Everlane gaat. Ik raad aan om een kijkje te nemen op hun website, het is echt een mooi merk!

Wat is het beste kleding advies dat je hebt gekregen?

Nadenken of je het echt nodig hebt en of het bij de rest van je kleding past.

Wat is het laatste item dat je hebt gemaakt of hebt laten maken?

Een paar Nudie spijkerbroeken van mijn vriend tijdens de Repair weekend bij Nukuhiva haha!

Wat is het laatste item dat je hebt gekregen of hebt weggegeven?

Een wrangler denim jasje van mijn zusje die zij niet draagt. Ik heb zelf nog geen kleding weggegeven. Nu dat ik klaar ben met mijn studie heb ik eindelijk tijd om mijn kledingkast uit te ruimen. Ik denk dat ik dan veel items ga wegdoen/weggeven 😉.

 

Bedankt Tuanh!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.