Ook een duurzamere kledingkast? Doe mee met de challenge

Je garderobe duurzamer inrichten kan heel lastig lijken, zeker als je er mee wil beginnen. Hoe leuk is het dan, als een expert, zoals onze tweede treasurehunter Marije Douma je op weg wil helpen? Zij is eigenaresse van de superleuke winkel met tweedehands kleding en speelgoed in Amsterdam, Recyclekid, en heeft onlangs met  van Indiaan in je kast, het Mokums Modefestijn georganiseerd. Ze weet heel veel over er geweldig uitzien in tweedehandskleding en morgen start zij daarom een challenge! Daar willen we natuurlijk meer over weten, over Marije, en over de challenge!

Marije vertel, hoe ben je zelf ooit begonnen met tweedehandskleding? 

Mijn moeder is ook dol op schat zoeken en kocht al tweedehands kleding voor ons. Onze buurvrouw had een winkel met tweedehands kinderkleding. Dus dat was makkelijk Toen ik ouder werd kocht ik ook graag vintage kleding en ging ik op zoek naar pareltjes bij de kringloop. Maar het is pas sinds mijn kinderen *(8 en 5) dat ik me realiseer dat het ook veel duurzamer is. 

Nu koop ook vrijwel ik alleen nog maar tweedehands kleding voor mijzelf en mijn kinderen. Alleen basics, sokken en ondergoed koop ik van duurzame merken. Het is een soort levenslange challenge. Hahaha. Maar dat ik ook omdat ik er veel plezier uit haal. Ik zie het als een sport de dingen te vinden die ik graag wil. Of te combineren tot iets cools.

Mijn vriend maalt eigenlijk niet om kleding. Die koopt kleding van Sea Shepard omdat hij hun wil steunen.

Wat is jouw eigen grootste challenge
met tweedehands kleding? 

Hmm ja heb ik dus niet echt. Ik ben er nu zo gewend aan. Tja basics dus misschien. Die zijn bijna niet mooi tweedehands te vinden.

Het is eerder andersom. Laatst was ik met mijn zusje in een gewone winkel en toen zag zij schoenen die ze wel wilde hebben. En ik ‘wacht! Eerst even Marktplaats checken.’ Ze heeft er nu een zoekopdracht voor uitstaan…:)

Doe mee met de challenge!

Volg Marije op Instagram en schrijf je in voor de duurzamekledingkastchallenge van 20 tot en met 25 mei! Marije over de challenge:

“De kledingindustrie is vervuilend en buit mensen uit en daar wil je niet aan meedoen. Maar kleding is ook gewoon leuk. En heel persoonlijk. Je laat er mee zien wie je bent. In een toffe outfit kun jij de wereld aan. Dus what to do!? Ik laat zien dat het gewoon allebei kan. Vijf dagen lang krijg je elke dag tips en trics in je inbox en via Instagram voor het verduurzamen van je kast op een laagdrempelige, leuke en inspirerende manier. “”

Wil je meer weten? Klik op het overzicht voor meer informatie en om je in te schrijven.

Wil je meer weten over Marije en RecycleKid?

Lees dan meer over haar bij onze treasurehunters!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.