One dress one year? Show & Tell!

Ken je dat gevoel? Je staat op de bus te wachten naast iemand met een hele mooie tas, of er zit iemand in het cafe, een tafel verder, met precies zo’n jas als je altijd al wilde. Je zou heel graag willen weten waar de jas vandaan komt, of wat het verhaal achter de tas is. Maar het komt er niet van om het te vragen? Wij doen het wel! We houden van verhalen over lievelingskleding of accessoires. Show & Tell wat mensen dragen, repareren en delen; de dingen waar ze blij van worden. Deze Show & Tell over Lidia en over een jurk een heel jaar lang dragen…

Vertel kort iets over jezelf: wie ben je? Waar kom je vandaan?

Ik ben Lidia, fair fashion blogger en ik woon in Woerden samen met mijn man en drie kindjes. Samen proberen we een verschil te maken voor de wereld, duurzaamheid heeft dus een grote plek in ons leven. Mijn man doet dat met duurzame energie en ik ben meer bezig met voeding, lifestyle en natuurlijk kleding en mode. 

Wat spreekt je aan aan duurzame mode? 

Ik ben eigenlijk vooral geraakt door de nare omstandigheden achter de reguliere mode. Het feit vrouwen hun kinderen bijna niet zien en niet naar school kunnen sturen, zodat ik goedkope kleding heb, vind ik verschrikkelijk. Maar ik vind het tof dat het ook anders kan en die initiatieven wil ik steunen en het liefst wil ik daar anderen ook mee inspireren. Dat laatste doe ik met mijn blog All about fair fashion.

Wat is je favoriete spot om te shoppen?

Mijn favoriete spots offline zijn Nukuhiva in Utrecht en Karakter in Gouda. Online kijk ik vooral voor schoenen bij Toms. Of voor de kinderen bij de kleertjesdoos.nl.

Wat pak je altijd weer uit de kast? 

Een goede spijkerbroek zoals mijn vintage Levi 501 of mijn eerlijke NUKU jeans.

Wat is je meest dierbare kledingstuk?

Op dit moment is dat mijn jurk die ik iedere dag draag. In januari besloot ik een jaar lang deze jurk te dragen, om meer aandacht te vragen voor de situatie in de kledingindustrie. Deze jurk heeft me al veel geleerd. Wil je hier meer over weten?

Wat je aan hebt in de foto?

Jas van Langerchen, schoenen vintage Adidas, en de jurk van Bellamy Gallery.

Wat is het beste kledingadvies dat je hebt gekregen? 

Zorg dat alles uit je kledingkast bij elkaar past, zo kan je eindeloos combineren.

Hoe omschrijf je je kledingstijl ?

Ik hou van casual en net een beetje anders. Ik draag heel graag sneakers. En als ik een mooi jurkje aan trek, doe ik er liever geen pumps bij aan, maar sneakers of stoere bohemian boots.

Wat is het laatste item dat je hebt laten maken? 

Ik kreeg een winterjas van mijn zusje, maar de rits was kapot. Die heb ik laten maken bij een lokale kleermaker.

Wat is het laatste item dat je hebt gekregen of hebt weggegeven?

Ik kreeg een t-shirt van een vriendin, omdat de kleur mij fantastisch staat en haar totaal niet. En ik gaf een paar schoenen die ik niet vaak droeg weg aan mijn zusje.

Over All about Fair Fashion

Meer over Lidia en haar zoektocht naar eerlijke mode?

Check haar site!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.