Hartverwarmend: Dinadi, knitwear uit Nepal

Winter is de tijd om je warm in te pakken, met mutsen, sjaals en fijne gebreide wanten. Ben je op zoek naar een zachte warme muts of sjaal, waarmee je ook de makers in Nepal steunt? dan laten we je graag Dinadi zien. Bovenstaande foto: door Ryan Carter / Dinadi.

Van droom tot een merk

Dinadi is opgezet vanuit de overtuiging dat de keuzes die je maakt in je leven een verschil in de wereld kunnen maken. De oprichters, Preston en Mirjam (Canadees en Zweeds), verhuisden in 2012 met hun 3 kinderen naar Nepal. Daar slaagden ze er de afgelopen jaren in om hun droom uit te bouwen tot een merk: Dinadi.

Geen liefdadigheid maar een kans

De vrouwen die voor Dinadi werken maken kwalitatief hoogstaande knitwear voor een eerlijk loon. Het werk dat ze uitvoeren doen ze vaak thuis, waardoor ze vaak de zorg voor familie combineren met het werk. Daarnaast bepalen ze zelf of en hoeveel mutsen of sjaals ze maken.

 

#Know your knitter

Wil je nou altijd al weten wie jouw kleding maakt? Dinadi laat het je weten bij elk item dat je koopt. Nieuwsgierig naar hun verhaal? Dan kan je op de site meer lezen over de maakster. Hoe leuk is dat?! 

Zooo zacht

De mutsen en sjaals zijn heel zacht, de wol die daarvoor wordt gebruikt komt ui tAustralië is GOTS, OCS GRS, BCI en OEKO-TEX gecertificeerd. De wens is om in de toekomst dichterbij Nepal zachte gecertificeerde wol te vinden. Verder worden alle knitwear zoveel mogelijk verpakt en verstuurd in Nepalees Lokta papier. Dat wordt in Nepal gemaakt van de bast van een heel snel groeiende boom die in de Himalaya’s groeit. Voor het breien en het maken van het papier worden geen machines gebruikt, waardoor het zo energie zuinig mogelijk gebeurd.

 

 

Ben je enthousiast geworden?

Dinadi heeft sinds kort ook een webshop, bekijk daar alle mooie knitwear!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.