Dezelfde jurk met kerst, stralen als nieuw

Dezelfde jurk als vorig jaar met kerst dragen en toch stralen als nieuw. Opnieuw geslaagd met mijn outfit. Het viel niemand op. En stiekum vond ik dat het grootste compliment van de hele avond.

Wat trek jij aan met kerst? Een nieuwe jurk? Of een mooie nieuwe ketting? Daaronder een nieuwe rok? Die leuke winkel om de hoek heeft vast nieuwe schoenen die erbij passen. Ow, en die tas met glitters, die was zo goedkoop, die kon ik niet laten liggen.

Herkenbaar? Je kan met kerst (of elke gelegenheid) een hele nieuwe outfit kopen. Maar dat kan ook anders. Door iets te dragen dat je al hebt, door te lenen, of iets tweedehands te kopen. Een jurk die achterin je kast lag opnieuw ontdekken, of ga na hoe je met een kleine toevoeging een hele nieuwe outfit creëert. En voor de gelukkige outfit repeaters onder ons; weer een mooie gelegenheid waar je die ene bijzondere jurk aan kan.

3 x kerst preloved outfit inspiratie!

1. Dat ene glitteritem in je kast
Door Mirjam – Hoe combineer je een opvallend (glitter) item voor de feestdagen, en hoe draag je het daarna?

Mirjam Hamming geeft met Smart Wardrobe, style coaching om je eigen kledingstijl & kast te (her)ontdekken. Op haar instagram heeft ze elke woensdag de rubriek “Verrek ik ontdek” die is heel leuk om te volgen. Want daar laat ze heel goed zien waar je inspiratie vandaan kan halen voor outfits en hoe je dat vertaald naar wat je al in je kast hebt hangen.

Verrek ik ontdek – mijn glittercolbert

2. Dezelfde jurk als vorig jaar
Door Evelien – “Ik heb een jurk die ik al een aantal keer met kerst gedragen heb. Mijn schoonmoeder heeft hem tweedehands gevonden, in twee maten. Nu dragen mijn zus en ik hem beide met de kerst. Meestal draag ik een andere band in mijn haar, of een mooi lint.”

3. Een jurk die ik niet bij kerst had gedacht
Door Anjolieke – “‘We moeten in gala, of in ieder geval chique’ Lekker is dat, een vage dresscode. Van dresscodes en mensen die zeggen dat ik iets moet word ik altijd een beetje dwars. Maar het jaarlijkse kerstdiner is niet de plek waar ik teveel uit de toon wil vallen. Dus ik wilde er aan meedoen, maar dan op mijn manier. Oftewel, geen nieuwe kleding kopen, misschien een tweedehands item, maar dan het liefste dan iets dat ik ook na de kerst aankan.”

Voor dit eerste pre kerstdiner was ik zelf ook verrast met de uitkomst – maar het was geslaagd (zie inleiding) en het resultaat zie je onderaan.

Zo doe je dat, herontdekken wat je hebt!

  1. Kijk naar wat je al hebt
  2. Doe inspiratie op via Pinterest
  3. Ga, nog leuker met een handlanger, op zoek naar missing items, of leuke accessoires. (zie header serie)

Waar gingen we heen?

Passementerie Baars en van de Kerkhof

We gingen naar Passementerie Baars en van de Kerkhof, aan de Lijnmarkt 33 in Utrecht. Een winkel waar ze lint, band en knopen verkopen, echt geniaal. Wel lastig om focus te houden en niet allemaal nieuwe dingen er bij aan te schaffen. Maar we zijn allebei geslaagd <3

Episode vintage Utrecht

Vintage hemel, Episode vintage aan de Oudegracht 206 in Utrecht, met rekken geweldige kleding die ik allemaal wel wil hebben. Vooral ook heel veel opvallende jaren tachtig (lees veel synthetisch) mode. Ze hebben heren en dames items op meerdere verdiepingen.

Vintage fashion

De winkel van Vintage Fashion aan de Wagenstraat 28 in Utrecht heeft een hele mooie selectie aan tweedehands items, die heel vaak van goede kwaliteit en wat duurdere merken zijn als Vanilia en Kookai. Zeker de moeite waard om heen te gaan als je niet super opvallende vintage wil, maar meer een goede nieuwe jurk of trui.

Geslaagd?

Yes, de voorbereiding was geslaagd, het eerste kerstdiner gehad, in een jurk die ik voorheen gewoon aanhad (foto links), en nu helemaal kerst ready was (oke, niet op deze foto, maar je snapt het idee 😉 Nou ben ik klaar voor de kerst! (linker foto is gemaakt door Inge van By birdy)

x Anjolieke

Wat dragen jullie?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.