Be picky: zingend de regen in!

Lelijke regenjassen hoeven niet meer! Het regent dat het giet, hondenweer. En persoonlijk vond ik mijn regenjas altijd het meest lelijke ding dat er was. Op zich prima, want hij zat zo ruim dat niemand me erin herkende (hopelijk) en hij hield me droog. Die tijden zijn veranderd, er zijn vrolijke regenjassen te koop, mooie regenlaarsjes. En om het geheel in stijl door te trekken, ook een beetje zon voor op je werk. Dus, zo kan je droog en stylish naar je werk door de regen!

 

 

De jas en blouse vond ik bij Project Cece. Zij verzamelen het online aanbod van verschillende webshops op één website zodat je makkelijk vindt wat je zoekt. Daarnaast geven ze informatie over wat voor keurmerken kleding heeft. Dat maakt het zoeken en vinden van eerlijke en duurzame mode heel makkelijk!

 

1. Jas Rains

Nog nooit zo zonnig door de regen gefietst als in deze jas van het Deense merk Rains. De jassen van Rains zijn zo gemaakt dat ze in stijl en ontwerp heel wat seizoenen mee moeten kunnen. Made to last beyond the season – en leuk om te bekijken: ze maken tegenwoordig ook tassen!  o.a. verkrijgbaar bij Goodfibrations!

2. Blouse Wunderwerk

Deze witte blouse is gemaakt van Tencel. Voelt zacht en heeft een klein beetje een glans. Het Duitse Wunderwerk gebruikt zoveel mogelijk duurzame stoffen die een GOTS certificering hebben. Deze blouse is o.a verkijgbaar bij de duurzame webshop Sophie Stone. 

3. Panty van Falke

Dit is de eerste panty die het repareren waard zijn en die klitterband van kinderschoenen hebben overleefd. Cotton Touch heet de serie, en ze hebben een hele fijne uitstraling: ze zijn mat, voelen zacht aan, hebben een subtiele textuur en schijnen een klein beetje door. Ze zijn niet gemaakt van gerecycled polyester, maar gaan bij mij al 3 jaar mee, bij intensief gebruik! Dat is veel langer mee dan de meeste (gerecyclede) panty’s die ik tot nu toe heb gehad. Dus ik ben fan!

4. Fles van Dopper

Dopper flesjes zijn een goed alternatief voor de waterflesjes die je maar een keer gebruikt. Wist je dat voor de productie van 1 palstic flesje 1 liter water en 1 liter olie nodig zijn? Kan je nagaan wat je allemaal bespaart als je deze zonnige variant (of een andere) gebruikt!  Onder andere verkrijgbaar bij de Waar!

5. Rok van Skunkfunk 

Zooo zonnig! Stijlvol, speels en kleurrijk. Het duurzame merk Skunkfunk bestaat al sinds 2004, en heeft o.a GOTS certificering voor alle kleding. Meer weten over de makers en over het label?
In Utrecht o.a te koop bij Jason King.  

Schoenen van Matt & Nat

De tassen van het vegan merk Matt & Nat ken je vast al, maar ze maken ook schoenen! Check deze schattige Lane regenlaasjes! Meer zien? Check de site of Matt and Nat.

 

 

 


Internationale Water Week

Deze blog is geschreven in het kader van de Internationale Water Week, die dit jaar gehost wordt in Amsterdam. Meer bewustwording over het (schone) water om ons heen: drinkwater uit de kraan, de zee op vakantie, de regen die met bakken uit de hemel komt. Het water dat wij gebruiken, door consumptie, in het huishouden, in de industrie, en vooral ook water dat gebruikt wordt voor alle kleding die we dragen. Wat heeft Water Week met jouw kleding te maken? Lees het in de blogs van Soulstores en Project Cece

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.